onsdag den 17. juni 2015

Hver fængselscelle koster 4 mio.

4 million for hver fængselscelle. 
Den radikale regerings projekt med superfængslet på Falster er nu kommet til rejsegildet.
Arbejdet med at lave et supersikret fængsel lakker snart mod enden. Fredag holdes der rejsegilde på det over en milliard dyre byggeri, som skal huse en stor del af landets farligste forbrydere.
Fængslet, der skal erstatte det 150 år gamle Vridsløselille Statsfængsel, ligger i Nørre Aslev på Falster og kommer til at strække sig over et område på 170.000 kvadratmeter, oplyser LM Byg, som står for opgaven.
De i alt 10 bygninger skal huse 250 forbrydere, som udover de grå betonmure får glæde af en grund med en fodboldbane, et kulturhus, forretninger og landbrug.
De 250 forbrydere serviceres med kunst på væggene, med fuldt ud udstyret fittness center. Med bredbåndsnet og streaming TV på værelser. Hertil fast lægehus og en kantine med spændende mad.
Hver celle koster 4 millioner kroner i anlægsudgifter og driftsudgifterne bliver hvert år astronomiske med flere ansatte pr fange.
Denne store satsning står i skærende kontrast til indsatsen overfor de svageste på plejehjemmene. Her er der nedskæringer og besparelser.
DEL DET VENLIGST

Ingen kommentarer: