søndag den 17. juli 2016

Le Figaro har nu valgt side

– Vi er i krig, siger redaktøren af Le Figaro d 17/7/16

Det er et stemningsskifte i franske aviser. Redaktøren i Le Figaro, Alexis Brézet, har skrevet en leder som gør indtryk.
"Merah, Charlie, le Bataclan, Magnanville og nu Nice. Hvor mange gange før vi åbner øjene ? Hvor mange bestialske attentater og massakrer skal ske før vores ledere vil indrømme at fanatiske islamister har indledt en kamp til døden mod vort land og vor  civilisation  ?"
(Merah, Charlie, le Bataclan, Magnanville, et maintenant Nice… Combien de temps avant que nos yeux se dessillent? Combien d’attentats sauvages, de massacres aveugles avant que nos dirigeants se résignent à admettre que le fanatisme islamiste a engagé une lutte à mort contre notre pays et notre civilisation?)
Redaktøren ser hvad resten af Frankrig også ser: De er i krig.
“Vi er i krig!”, Nu er det sagt officielt.
Men han er ikke imponeret over våbnene franskmændene har valgt:
“Til våben, borgere,” råber vi, men vore våben er stearinlys, hashtags, fakkeloptog og spidsfindigheder i vore love.
Vi lader vores  grænser stå åbne (vores  frontlinjer, som soldater vil sige) for fjenden. Jihadrekrutterere går ustraffet for at forkynde deres ideologi af had i moskeer finansieret af fjenden. “Forræddere” som drog ud for at kæmpe i Syrien bliver modtaget  med en enkel “de-radikalisering”. De kan danne en femtekolonne, fordi de ikke har “begået en forbrydelse endnu”.
Frankrig har opgivet.
Krig? Hvilken krig? Vi lever som om det var fred!
Præsident Hollandes undtagelsestilstand giver han ikke noget for. Den hindrer ingenting. Kalifatets soldater udøver ikke med nogen halvvejs-krig. De kommer ind i vores arme og dræber vore sønner og kære og vi tilbyder juridisk beskyttelse til de som vil udslette os, skriver han.
Brézet sier at politiet må bevæbnes ytterligere, også militærpoliti og så må vi slutte med den perverse ideologien om at "leve sammen” som medfører at ethvert tiltag mod radikal islam bliver anset som årsak til ytterligere radikalisering af muslimer.
Denne krigen bliver lang udtaler Brézet, og vi vil møde  flere nederlag. Så det er ingen tid at miste. Det må handles nu hvis vi skal stanse opbremsningen.

Ingen kommentarer: