søndag den 26. juni 2011

Nye Fly afgifter vil koste Kastrup Lufthavn dyrt.

Fagforeningen 3F´s afdeling i Tårnby må stå med en underlig flov smag i munden efter SF + S´s forslag om en ekstra klimaafgift på kr. 75,- pr. tur.

Beregninger fra Skatteministeriet viser, at det forventes at barbere antallet af indenrigsrejsende med 330.000 om året. Udenrigsrejsende forventes at falde med 110.000 om året.

3F i Tårnby´s største medlemsgruppe er netop ansatte i Københavns Lufthavn.

Hvis Rød Blok får gennemført denne afgift, som foreslået, vil 3F´s medlemmer først betale store summer til valget af SF + S, og derpå opleve en stor stigning i arbejdsløsheden i Lufthavnen pga. Rød Blok.

Men hvis det endda så virkede på CO2 udledningen. Men det gør det ikke.

Socialdemokraterne erkender nu efterfølgende, at de ikke aner, om det vil dæmpe CO2-udledningen, at partiet sammen med SF og de Radikale vil pålægge luftfarten en såkaldt klimaafgift på 75 kr. per solgt flybillet efter valget.

Hensigten med afgiften er at få passagerer væk fra flytrafikken og over på andre transportformer som eksempelvis toget, der forurener lidt mindre end fly.
Men Socialdemokraterne ved ikke, om folk vil vælge bilen i stedet, når de f.eks. skal fragtes fra den ene del af landet til den anden. Tal fra Transportministeriet viser, at fly kun forurener lidt mere end biler. Hvis man sammenligner med de propelfly, som ofte benyttes til indenrigsflyvninger herhjemme, så kan de på CO2-udledning klare sig i konkurrencen med mange biltyper, viser tallene.

Resultatet viser, at man i SF – S – Rad. af ideologiske årsager ønsker at begrænse flytrafikken – og at man bruger partistøtten fra 3F til at sikre flertallet for det.

Og 3F vil sidde tilbage med en forhøjet arbejdsløshed, da deres medlemmer rammes hårdest, hvis der bliver 440.000 færre rejsende om året.

Ingen kommentarer: