torsdag den 30. juni 2011

Kom med navne på KGB´s kontakter i Vesten

Naturligvis skal historikeren Bent Jensen afslører navnene på de danskere, som havde et tæt forhold til den sovjetiske efterretningstjeneste KGB under Den Kolde krig.

Her sad danske palamentarikere fra Socialistisk Folkeparti og Socialdemokratiet og lod sig beværte med kaviar og vodka ad libitum af agenter for en fjentlig magt.

Samtidig var andre KGB-folk i gang med at planlægge et overraskelsesangreb på Vesteuropa. Det viser dokumenterne i de nu åbne russiske arkiver.

Ikke mindst Danmarks stilling var udsat viser planerne. Ved angrebets start, skulle Danmark rammes af 5 atombomber, som det første mål. Først derefter skulle de rissiske tanks rulle ud over Vesten. Arkiverne viser også, at både polske og østtyske officere blev undervist i dansk, så de kunne være klare til at stå i spidsen for en besættelseshær.

Sådan var forholdene i firserne, kendt af alle som kunne læse indenad - men alligevel oplevede vi, at ledende socialdemokrater rejste til Moskva til kammeratlige samtaler med de flinke folk i KGB.

Ingen kommentarer: