mandag den 4. juli 2011

Gaza´s situation er selvforskyldt.

De 1,5 millioner mennesker, der lever under kummerlige forhold i det lille område, er fanget i et kompliceret spil mellem Israel, Hamas, Egypten og for den sags skyld resten af den arabiske verden. Gaza-boerne er ikke et offer for israelsk undertrykkelse, men et offer for arabiske lederes ligegyldighed over for det palæstinensiske spørgsmål tilsat det faktum, at palæstinenserne også selv mangler vilje til at løse de problemer, de har.
Sådan beskrev Berlingske i lederen mandag situationen.

Men det er med forlov et forenklet billede.
Vi ser næsten dagligt journalister og fotografer balancerende på kanten af åbne kloakker, hvor de bringer ”sandheden” om Gaza.
Men der er reelle Ghettoer i Gaza, hvor indbyggeren lever deres helt eget liv, uden nogen kontakt med familierne ved de åbne kloakker.
Tænk om en virkelig modig journalist ville bringe et indslag fra en af disse ghettoer, hvor det eneste krav til beboerne er en millionindtægt.
Derved ville alle bidragsyderne fra FN og EU og lille Danmark ved selvsyn kunne se, hvad deres støttekroner også går til. En overklasse som ikke aner hvad de skal bruge deres penge til. Prøv at se dette link: http://www.grandpalace.ps/ Det er en del over hvad mit feriebudget kan rumme. Et andet tilsvarende link er: http://www.rootsclub.ps/

Der er mennesker i Gaza, som lever kummerligt – men det skyldes måske også, at der er andre mennesker i Gaza, som lever som taget ud af bogen: ”1001 Nat”.

Ingen kommentarer: