tirsdag den 9. august 2016

Ordens spørgsmålet

Falberts Gabestok i søndags om ordner, kors og stjerner er vist grundlæggende en længere bøn om en stjerne eller et kors til en hårdt arbejdende journalist. Knaphulskløen er vist den medicinske betegnelse.
Se dog positivt på det engelske ordens system. Det giver iblandt anledning til lidt morskab blandt os, som ligger milevidt fra risikoen for selv at blive adlet.
Hosebåndsordenen, som er den fineste orden i de samlede kongeriger blev grundlagt i 1348, med ordene: "Skam få den, der tænker ilde herom."
Modtagerne her er forpligtet at åbent at bære et hosebånd omkring låret i al fremtid ved alle officielle arrangementer. En tur i kiosken efter smøger og lottokupon er vist dog fritaget.
Men tænk på Mogens Lykketoft. Hvis han i god tid havde være udnævnt til Verdenskommisær med egen sølv globus i sølv. Så var vi måske sluppet for hans uendelige selvpromovering i TV2 News sammen med den anden ronkedor Uffe Ellemann ? Tidligere DF folketingsmand, Jesper Langballe havde luret Lykketoft med denne svada: "Han ved mindre end intet om alt i denne verden."
Oven på de daglige terror angreb ud over Europa efter års åbne grænser. Så er det da befriende med historien om, at Davis Cameron udnævnte sin frues stylist med ordenen "Order Of  the British Empire".
 Dette indlæg skal dog forstås som et nej til en personlig orden. Se, det ville være en overfortolkning.

Ingen kommentarer: