lørdag den 27. august 2016

NATO flådebase solgt på e-bay


NATOs Generalsekretær er en misforståelse på posten.
Jens Stoltenberg har lavet den største fejl man kan forestille sig.

Lige inden han gik af som Statsminister i Norge satte han sin underskrift på salget af flådestationen Olavsvern beliggende ved Tromsø nord for polarcirklen.
Flådestation Olevsvern er som taget ud af en James Bond film. Den enorme flådestation er bogstavelig sprængt ud af urfjeldet.
Der er plads til mere end 5.000 soldater, der er dokke og reparations værksteder til 12 af de største ubåde ad gangen. Også større overfladeskibe kan repareres i grotterne. Med underjordiske kaserner og et tæt forgrenet tunnelsystem. Alt sikret imod selv en fuldtræffer af en atombombe.

I 2009 åndede alt fred og idyl i Europa og regeringen Stoltenberg lukkede flådestationen til 3 milliarder kroner ned. I 2012 solgte man stationen efter en offentlig auktion på e-bay. Pris 5 mio US$ og solgt til et dubiøst russisk offshore selskab, som angiveligt ville drive service for olieindustrien.
Endnu er der intet olie service sket på stationen, men der har været en tæt trafik af russiske spiontrawlere med nyeste teknik. Og flåde stationen ligger også ideelt for kontrol med NATOs nordatlantiske flåde.

I mellemtiden har vi oplevet stigende utryghed i Europa efter russisk aggression. Georgien og Ukraine med Krim halvøen. Med opmarch mod Polen, Estland, Letland og Litauen. Med fingerede luftangreb på Sverige, Norge og Danmark for bare at nævne nogle få eksempler.

En Generalsekretær for NATO, som kan sælge en ubådsbase til Rusland ? Det er et forkert valg.

Det er trods alt godt, at NATO har en hardcore amerikansk general som øverste militære chef.

Morten Dreyer

Ingen kommentarer: