søndag den 24. maj 2015

dansk idioti med eksport af knowhow

Idiotien gentager sig med Kina.
Nu med HOFOR og vandteknik.
For få år siden var det med vindkraft. Staten havde oprettet Risø til et center for højteknologisk udvikling af vindmøller.
I pressen kom man fra myndighedernes side med pressemeddelelser, tæt fulgt op af indslag i alle medier. Det skyldes et forventet eksportboom til Kina.
På udviklingscenteret på Risø havde man fået to kinesiske ingeniører på kursus for at blive oplært i nyeste danske teknologi.
Og Risø havde julelys i øjnene. To ingeniører i første år. Året efter forventede de 50. Og hvert år derefter 500 kursister årligt til en god kursus indtægt.
Ren fortjeneste var ministerens forventning. Milliarder i udsigt.
Problemet var bare, at intet blev til noget.
De to første kursister blev så godt oplært, at de året efter selv stod for undervisningen et sted i Kina. Så nu undervises der i Kina i højeste dansk vindteknologi, uden en krone til Danmark.

Nu vil man gentage successen med vandindvinding. 
Danmark har med store investeringer skabt et unikt vandværk. Og mandag kom så Kinas minister for vandindvinding med sit teknikerhold.
SFs miljøminister havde også julelys i øjnene ved besigtigelsen. Atter milliarder i forventet indtægt.
Men lur mig.
Når anlægget er omhyggeligt opmålt, hvorfor skal Kina så ansætte højtlønnede danske teknikere til at opsætte vandværker, når de kan kopiere det i tusindevis til kinesiske lønninger ?

Morten Dreyer
Folketingskandidat for DF

Del dette.

Ingen kommentarer: