onsdag den 15. februar 2012

Hold Danmark ude af borgerkrigen

Danmark vil med i Syrien koalition, nævner Jyllandsposten onsdag.

Villy Søvndal agter at sidde med ved bordet, når ”Syriens Venner” stiftes i næste uge. Her vil Den Arabiske Liga presse på for at få skabt en international fredsstyrke.

Men Danmark bør holde sig helt udenfor. I Syrien er der tale om en reel borgerkrig, hvor en række grupper kæmper om magten. Borgerkrige er aldrig et kønt syn. Det er oftest særdeles blodrigt og ingen af parterne har helt retten på deres side. Det så vi i Danmark i Grevens Fejde i 1534-36 og det så vi i Den Amerikanske Borgerkrig i 1861-65.

I Syrien er der ingen grupper, som et demokratisk land kan støtte.



Wikipedia har listet navnene på 22 af oprørshærens bataljoner. Herunder en kommenteret gennemgang, der næppe er fejlfri, men alligevel fortæller en hel del om Arabien med eller uden autoritære regimer.

Allahu Akbar battalion – Opkaldt efter krigsråbet Gud er Stor, som bruges ved terroristangreb.

Khalid bin Walid battalion – efter Muhammeds hærfører, der ofte er omtalt som ‘Allahs Sværd’.
Salaheddine Al-Ayoubi battalion – efter Saladdin, der er berømt for sin kamp imod kristne korsfarere, og mindre berømt for sine massakrer på samme.
Aboul Fidaa battalion – efter en mand der var berømt for sin kamp imod kristne korsfarere.
Saad Bin Moaz battalion – efter en anden af Muhammeds hærførere.

Omar Ibn al-Khattab battalion – efter Muhammed hjælper, der deltog i flere massakrer på jøder.
Abu Obeidah bin Al-Jarrah battalion – efter Muhammeds følgesvend, deltog i flere massakrer på jøder.
Omari battalion – formentlig opkaldt efter muhammeds følgesvend og muslimernes 2. kalif. Med til flere massakrer på jøder.
Sultan Pasha Al-Atrash battalion – arabisk nationalist, deltog i flere oprør mod kristne franskmænd, og med til at sende en invasionshær af arabiske lejesoldater ind i Israel i 1948.

Qassam battalion – efter Izz ad-Din al-Qassem, fundamentalistisk muslimsk imam der var involveret i en række krige mod ikke-muslimer fra 1910-35 – italienere, franskmænd, englændere, jøder. Hamas’ væbnede gren er også opkaldt efter ham.
Moawiyah Bin Abi Sufian – efter Muhammeds svoger, general.
Houriyeh battalion – kunne være en hentydning til Houri’erne, de 72 jomfruer.

Er det sådanne grupper, hvis idealer angiveligt er drab og massakrer på anderledes tænkende, som Danmark skal støtte. Regeringen med Villy Søvndal i spidsen er klar – og samtidig kan man se at de to store befolkningsgrupper i Syrien forbereder sig på borgerkrigen ved af flytte til områder med egne flertal.

Ingen kommentarer: