torsdag den 1. september 2011

HEAT-BALLS afløser glødepæren

Farvel til en populær glødepære.

Det er EU som har forbudt glødepæren med 60W, som giver et rart og behageligt blødt lys, som de fleste sætter pris på i deres hjem.

Men fortvivl nu ikke. I stedet kommer HEAT-BALLS.

En tysk forretningsmand har besluttet at begynde at markedsføre en ny/gammel artikel, som ”små varmeapparater” for husstande, der kræver ekstra varme. På en måde kan man sige, at de i udseende ligner en alm. 60W pære.

De meget opfindsomme små ting, ”varme bolde”, virker ved at omdanne el til varme energi, med en imponerende 95% virkningsgrad, hvilket gør dem perfekte til opvarmning bestemte steder i huset. Det er også absurd enkelt at fremstille: glas, wolfram, lidt argon for at holde enheden stabil - det hele er meget billigt at producere, især fordi det hele er kendt teknologi.

Bedst af alt: ”varme bolde” passer i en almindelig lampe sokkel, hvilket betyder, at du ikke behøver nogen form for særligt udstyr til at bruge dem! De er ikke perfekte, men: den ekstremt lille mængde energi, under 5%, der går til spilde ved at varme bolden op, ender som et blødt og behageligt lys.

Er det en glødepære jeg har beskrevet?

Nej da! Den Europæiske Union har forbudt glødepærerne. Dette er blot en varme-generator: Det er, hvordan det bliver markedsført, og det er hvordan det bliver solgt. Hvis nogen propper den i en lampesokkel bare for at skabe lys, ja, det er vel næsten ikke sælgers skyld er det?

Blander EU sig ikke i alt for meget efterhånden ?




Ingen kommentarer: