lørdag den 7. maj 2011

SF & S: Magtarrogance er ramt af Nemesis.

SF & S: Magtarrogance er ramt af Nemesis.

De gamle grækere var kloge. De var klar over, at arrogance oftest blev ramt af Nemesis, hvis man ikke var ydmyg. Og ydmyghed ligger ikke til hverken Søvndal eller Thorning.

For et år siden kom SF & S med deres luftige plan med de 12 minutter – og de andre af Kejsernes Nye Klæder. Det var i de dage, hvor Villy Søvndal nærmest kunne gå på vandet.

Udmeldingen til de radikale var klar fra makkerparret. Der var tale om en fast aftale – og man kunne ikke flytte så meget som et komma i aftalen. Radikale havde bare at tilslutte sig revl og krat af aftalen. Selvom det hurtigt viste sig, at den faste aftale med dages mellemrum skulle ændres, hver gang virkeligheden ramte blændværket.

Men det forlyder, at SF & S har deres egen 2020 plan klar i skuffen. Men det betyder vel bare, at vi først får planen at se i 2020.

Jeg forstår for så vidt godt deres modvilje for at vise planen frem.
Hvis man ser deres tidligere planer, består de oftest af en mindre del seriøse og kontroversielle dele og så resten, som er ude i hampen.
Offentliggør de planerne, vil VOK tage med tak imod de seriøse forslag og indlemme dem i egne planer. Og de mere luftige planer, vil blive særdeles grundigt belyst, så alle vælgerne kan se, at Kejseren intet har på.

SF & S er ramt af en oppositions skæbne, at toppe for tidligt. Når en regering har siddet en lang tid, så er alene det at være i opposition til regeringen, en værdi som man ikke skal kimse ad. Men da tiden gik og hverdagen meldte sig, begyndte tvivlen at melde sig hos vælgerne. Nok er ændringerne nye, men er det værd at støtte?

Så forhandlingerne mellem VOK og de radikale er logiske.

SF & S ønsker ingen forhandling med de radikale, da planen angiveligt ligger fast i hemmelige aftaler med fagbevægelsen, som til gengæld har åbnet for kasserne med medlemmernes penge.
I dette tomrum øjner de radikale deres momentum. Hellere en fugl i hånden end ti på taget.

Jeg forstår godt frustrationen, som lyste ud af lederne af 3F og FOA i TV lørdag aften. Nu har man brugt rigtig mange af medlemmernes penge på Thornings kampagne – så mange penge, at medlemmerne er begyndt at forlade foreningerne i større tal. Og så ramler hele strategien sammen om ørene på dem.

Morten Dreyer
Dragør den 8. Maj 2011

Ingen kommentarer: