torsdag den 23. september 2010

Sæt toldere ind !

Lad os indsætte et massivt opbud af toldere ved Øresundsbroen.

Tænk om vi kunne sætte Grænsebetjente ind ved alle overgange i Danmark.
Så kunne megen kriminalitet forhindres. Men desværre står Dansk Folkeparti ret ene om ønsket om grænsebetjente, da det strider imod Schengelaftalen.
Men der en alternativ løsning, nemlig indsættelse af toldere. Det ser man ved Øresundsbroen. Sverige har indsat en massiv gruppe toldere, som finder rigtig mange lovovertrædelser. Dansk toldindsats samme sted er nærmest nul. Ca. 200 svenske toldere – og 3 – 4 danske.
Gevinsterne ved effektiviseringerne, som følge af SKATs omstrukturering og indførelse af nye it-systemer, skal nemlig ikke længere blot indkasseres af staten, som en besparelse på driftsomkostningerne til SKAT. En stor del bør bruges til at forbedre indsatsen.
Som medlem af Dragør Byråd ser man hvorledes opkrævningen, som varetages af SKAT, halter bagud. Så kommunerne må skære ned på kerneydelserne. Her er der også behov for en ekstra indsats.
"Det er godt, at vi nu har fået frigjort ressourcer fra, at ganske almindelige mennesker ikke længere bliver dænget til i papirer fra skattevæsenet, men håndterer det meget enklere. Men så skal vi beslutte, hvad de frigjorte ressourcer kan bruges til - og nogle af dem bør bruges på en forstærket indsats over for dem, der er notoriske svindlere og bedragere.

Mon ikke det kan lykkes at få et flertal sammen med Soc. og SF, som kan sikre en bedre bemanding hos SKAT ? Hvis VK-regeringen mod forventning ikke kan se fordelene.
På Dansk Folkepartis årsmøde blev det fastslået, at netop toldenheden under SKAT skal forbedres. Helst så vi grænsekontrollen genindført, men kan vi ikke komme igennem med det, så kan en forøget toldindsats også bruges. Det kan være ligeså effektivt med en direkte telefon kontakt til politiet.
Når man kører ned gennem Europa i dag, ser man mange steder, at der er kraftig kontrol ved grænsen - men ser så, at det er toldere. Det er genialt, for de kan bare kontakte politiet, hvis der er behov for det.
Dansk Folkeparti står alene med ønsket om grænsekontrol, ser flere af de øvrige partier dog med velvilje på ønsket om flere toldere.
Hvis det lykkes at komme igennem med dette forslag, kan vi opleve en stærk bemanding ved grænseovergangene og ikke mindst med Øresundsbroen. Punktvise stikprøver har vist, at der er rigtig meget at komme efter – både ulovlig persontrafik, narko m.m. Men en håndfuld toldere er for lidt, når de skal bevogte broen 365 dage om året og 24 timer i døgnet.
Morten Dreyer
Folketingskandidat i Københavns Storkreds
Dansk Folkeparti

Ingen kommentarer: