lørdag den 25. juli 2015

5 Stjernede fængsler


I England viste det sig torsdag, at deres fængselsvæsen har brugt millioner på TV licenser til SKYnet, så udvisningsdømte kriminelle på fladskærme kunne følge deres ynglingsfodboldhold i turneringerne, eller se de nyeste film i højeste HD kvalitet i deres celler?
Det er udvidede licenser, som koster mere end kr 8.000,- årligt for hver. En pris de fleste engelske lønmodtagere ikke har råd til.
Flere af de nye fængsler er dertil at betragte som 5 stjernede hoteller med gourmetkokke, som står på spring med lækkerier efter fangernes ønske. Og fitness faciliteter med spa, svømmebassiner i luksus standard.
Det sker samtidig med, at social-, skole- og sundhedsvæsener er pålagt milliarder i besparelser.

Men det er vel bare i England ?
I Danmark bliver det spændende at se det kommende fængsel, som netop nu opføres på Falster. Der bliver 250 celler til en kostpris på 4 millioner pr stk. Forstil dig fængselceller til den pris.
Det er ihvertfald en højere standard end det de fleste plejehjem har. De ældre, som har skabt samfundets værdier, bliver spist af med små værelser og en gårdtur hver anden måned for de heldige af dem. Og maden er ihvertfald ikke gourmet.

Ingen kommentarer: