mandag den 15. december 2014

Halal er milliard indtægter.

Halal er blevet en milliardforretning i Vesten.
En godkendelse fra de lokale muslimer giver mærkatet Halal. Men det sker ikke uden en passende kompensation til den lokale gruppe muslimer.
Alene i Frankrig gjorde man forrige år op, at lavt anslået blev der betalt 7 milliarder euro for godkendelsene. Beløbet er under stærk stigning.
Ofte sker certificeringen lidt absurd.
På visse danske fjerkræslagterier bruges en båndoptager. Selve slagtningen indledes med, at en imam eller en særligt godkendt muslim siger en bøn over dyrene. Eksempelvis: »I Guds navn. Allah er den største.« det klares ved at afspille et bånd. Kyllingerne sænkes ned i et elektrisk vandbad, som bedøver dem fuldstændig. Der går omkring fem sekunder fra de bliver trukket op af vandet, til de får deres hals skåret over af en automatisk kniv, så blodet kan løbe ud af deres små kroppe. Hele processen bliver overvåget af muslimen, som sikrer sig at båndet kører.
Så kan slagteriet skrive Halal på indpakningen og de muslimske organistationer kan modtage deres honorar for certifikatet.
Det eneste andet sted i Vesten, som jeg kender til sådanne arrangementer er i Syditalien. Her betaler lokale forretningsmænd en andel af deres omsætning til den venlige lokale mafia bande.
Sålænge man bare betaler den løbende afgift, så går det godt.
Hvad siger Forbrugerombudsmanden til sådanne forretningsmetoder ?

Ingen kommentarer: