torsdag den 27. november 2014

Kommunerne taber formuer pga slendrian i SKAT

Skat koster år efter år kommunerne milliarder i tabte penge.

Det hænger sammen med regeringens fortsatte nedskæringer indenfor Skat. Gennem år har Skat haft ministere, som er kommet lige ud af skolen, uden erhvervs eller livserfaring. Men med ungdommens grænseløse tro på egen genialitet. Under devisen, det går nok, har minstrene stået i spidsen for en systematisk nedskæring med tusinder af dygtige medarbejdere med erfaring og forståelse for opgavens komplekse indhold. Det stærkt forsinkede og fejlplagede inddrivelsessystem fungerer dertil stadig ikke syv år efter lanceringen. 
Det koster kommunerne flere og flere penge. Skatteminister Benny Engelbrecht (S) erkender, at opgaveflytningen af inddrivelsesområdet skulle være grebet anderledes an. 
Det er positivt, at socialdemokraten erkender fejlene.
Problemet er, at når enkelte ikke betaler deres gæld, så går pengene fra de borgere, som har betalt.
De betaler først for sig selv, og derpå skal de så også betale for naboen.

Og kommunerne er sat skakmat. De skal overføre gælden til inddrivelse hos Skat og dernæst sker næsten intet.

En løsning kan være, at når nu Staten og Skat finder, at Skat skal inddrive gælden, så burde de også påtage sig ansvaret.

Det kan let ske ved, at når en kommune har overdraget en incasso sag til Skat, så udbetaler Staten inden tre måneder beløbet til kommunen.
Derved kan de skiftende skoledrenge, som regeringen har valgt at sætte i spidsen for Skatteministeriet, fortsætte deres legen politikere for Statens regning.
Der er ingen grund til, at sagesløse skatteydere skal tabe penge på studentikose skatteminstre. 

Ingen kommentarer: