torsdag den 16. oktober 2014

Kender biskoppen ikke Biblen ?

Biskopper blander sig i asyldebat, nævner JyllandsPosten torsdag, med spørgsmålet om hvor Næstekærligheden er henne.
Det sker med Haderslev bispen i spidsen. Det er sjovt at se den velnærede Biskop Marianne Christiansen, Haderslev, slå til lyd for  åbne grænser: "Hvordan har vi fået bildt politikkerne ind, at de ikke bliver genvalgt, hvis de lukker mennesker på flugt ind i vores fredelige, sammenhængende, velnærede land ?"
Jeg synes den vennesjæle præst skulle genlæse lignelsen om den barmhjertelige samaritan endnu engang, og derpå handle derefter.
Humlen i Jesu historie er, at den mest foragtede mand var ham, der hjalp den overfaldne rejsende. Præst og bedsteborger lod som de ikke så ham. Samaritanen rensede hans sår og forbandt ham med egne hænder og indkvarterede ham på en kro og betalte af egen lomme for hans pleje. Han gjorde det personligt.
Biskoppen er mere diffus. Hun ønsker at alle andre skal til lommerne for at hun kan føle sig god.
En biskop tjener en million eller mere og bor for en symbolsk leje i en stor bispegård.
Den gode Marianne burde stille værelser til rådighed for 5 eller 6 flygtninge og sørge for deres underhold. Så kunne hun med bedre samvittighed agitere for åbne døre. Men problemet med de åbne døre er, at de fjerner det fredelige, det sammenhængende og det velnærede fra Vort land.

Morten Dreyer
Folketingskandidat for Dansk Folkeparti

2 kommentarer:

Jette Laustsen sagde ...

Du har så evig ret ..... Hun sætter sig "op på den høje hest" - taler til os om næstekærlighed : "Tal for dig selv", fru biskop !
Hvor hult og falsk.
Mon ikke damen kunne huse blot nogle stykker ? Der burde være plads i "herberget".
Hr K.Holm,Århus, har også været meget "medfølende" - husede egen datter i bispeboligen ( indtil det blev opdaget ). Der var åbenbart plads - men jeg har ikke hørt,om han heller har delt et par rum ud til de nødlidende. Bortset fra et par stykker kan jeg ikke klare den "selvfedhed",de fører sig frem med - i kåber,kors,foldede hænder - og venter på en god pension. Hmm, sådan burde det ikke være i vor Folkekirke ! Er de blevet radikale eller socialdemokrater alle - vel så,for det fremmer jo indstillingen til posten . Beklager - men jeg er oprørt over JP.s artikel og præstestandens politiseren ! MVH, Jette Laustsen, Sjællandsgade, 2200 Kbh.N jettelaustsen@googlemail.com

Morten Dreyer - Københavns Storkreds sagde ...

Hej Jette
Det er som om bisperne er blevet mere katolske end paven selv.

Det er grundlæggende problemet.