mandag den 11. november 2013

Trojka i Dragør med DF i midten

Trojkaen i Dragør


På fire år har Dragør udviklet sig fra en økonomisk katastrofe i 2010, til en kommune med orden i økonomien og 100 millioner i kommunekassen.

Men så kom DF i byrådet og fik skabt et fastflertal af S og V med DF som formideleren i midten mellem de røde og blå.

Siden 2010 har vi oplevet noget nyt i Dragør.
Vi har for første gang i mandsminde haft et fast flertal.
Som ser på opgaverne.
Som ser på mulighederne.
Og som derpå i fællesskab beslutter os for handling.


Trojkaen i Dragør

På fire år har Dragør udviklet sig fra en økonomisk katastrofe i 2010, til en kommune med orden i økonomien og 100 millioner i kommunekassen.
En kommune hvor administrationen i dag er væsentligt lavere end i Tårnby.
Da DF kom i byrådet i 2010 viste det sig, at det tidligere byråd havde efterladt et kæmpestort skjult underskud, som ministeriet krævede inddækket inden 90 dage. Det var kravet.
Dansk Folkeparti dannede sammen med Socialdemokraterne og Venstre en trojka, hvor vi i fællesskab vendte skuden. 
Det var et lille flertal, da jeg med beklagelse oplevede, at både Liste T og de konservative valgte at stå udenfor genopretningen. De ønskede ikke at få snavsede hænder med de voldsomme ændringer, hvor vi måtte sige farvel til rigtig mange dygtige og loyale medarbejdere.
Da ændringerne var på plads, var de fire nedslidte skoler næste punkt. Her kunne vi se, at der straks skulle renoveres for 15 mio på de fire skoler og det samme beløb i de kommende år.
Derfor valgte vi tre partier at gennemføre den skole reduktion, som havde været et varmt debat emne gennem 30 år.
Nu er skolebyggeriet gået i gang, hvor vi om et år kan indvi en 3-spors skole, hvor hele skolen ombygges, så også eksisterende klasselokaler forstørres fra 45m2 til 75m2. Dertil kommer en række mindre grupperum, så skolen bliver forberedt til den kommende skolereform.

De kommende år.

Dansk Folkeparti vil fortsætte samarbejdet, så vi kan løse de kommende opgaver, som efter vores stærkt forbedrede økonomi er blevet muligt.
I de første tre måneder skal både Havnens udbygning og Svømmehallen sættes i gang. Dertil skal vi hjemtage en række sundhedsopgaver fra Tårnby i forbindelse med ændringer i Det Forpligtende Samarbejde.
Vi skal have legepladserne ved skoler og daginstitutioner renoveret. 

Den kommende Skolereform. DF har foreslået, at der snarest nedsættes et såkaldt Paragraf 17, stk. 4 Udvalg med opgaven, at stå for at gennemføre den kommende skolereform. Et sådant udvalg består af politikere og embedsmænd samt repræsentanter for interesseorganisationer, såsom lærernes, pædagogernes. Dertil forældre repræsentanter. Tidshorisonten for udvalget er mindst tre år, anslår DF.

Dertil kommer de utallige mindre opgaver, som et nyt erhvervsområde ved Slørvej og en ændring til alm boligområder af Rosenlund, Militærvej og Møllevang.
Ældre området skal gennemgås. Er det af den standart, som vi ynder at tro det er, eller skal det forbedres væsentligt? DF tror, at der er behov for store forbedringer.

DF vil fortsætte med at være bindeledet imellem partierne for at viderføre den stramme økonomiske styring, som er betingelsen for vores investeringer.
Det har vi gjort succesrigt gennem de sidste 4 år. 
Og det vil vi med forøget styrke gøre i den kommende valgperiode.
Så vi anmoder om din stemme, så vi med større styrke kan kæmpe for et godt Dragør.


Dansk Folkeparti i Dragør
Morten Dreyer

Ingen kommentarer: