mandag den 20. maj 2013

Regionen tager på tur til Kina

Region Hovedstaden drager nu mod Kina.


Nærmere betegnet til Jiangsu-provinsens hovedstad Nanking.



Regionerne blev ellers sat i Verden for primært at drive sygehuse og lidt sekundært at tilse lidt miljø og enkelte busruter.



Men overfyldte bækkener og skyllerum, som er i brug som sygestuer, kan godt blive for meget i hverdagen.



Så derfor sendes en delegation mod øst til Kina for at indgå en samarbejdsaftale med selveste guvernøren, general og partisekretær Luo Zhijun om en række punkter.

Herunder samhandel, erhvervsinvesteringer og virksomhedsetableringer.

Dertil forsknings- og teknologisamarbejde, blandt andet et innovationscenter for virksomheder og institutioner indenfor Smart Grid og Vindenergi.



Da jeg på Regionsrådsmødet direkte spurgte formanden, Vibeke Storm Rasmussen, om hvilke beløb flertallet forventede at skulle indskyde i disse projekter, fik jeg svaret, at det ikke kunne oplyses.

Men at udgifter i forbindelse med fremtidige projektsamarbejder forelægges bevilgende myndigheder til godkendelse.



Som medlem af Dansk Folkeparti er jeg glad for det. Men det lyder særdeles dyrt og helt udenfor de rammer som regionen forventes at klare. Så derfor stemte Dansk Folkeparti, som de eneste imod aftalen.

Det er dog positivt, at de enkelte projekter skal økonomisk forlods godkendes.



Ser man aftalen igennem, er der lagt op til en massiv rejseaktivitet imellem København og Nanking. Man burde opfordre SAS til at oprette en direkte flyrute imellem byerne.

De to regioner skal sende personale fra sundhedsvæsenets organisationer samt uddannet, medicinsk personale til den anden region for at studere. Gensidig besøgsudveksling, sundheds- lægeseminarer, samt matching af hospitaler i de to regioner er eksempler på aktiviteter, som søger at fremme studieaktiviteterne. Desuden støtter de to regioner hospitaler og sundhedsvæsenets organisationer i at etablere samarbejdsforhold.

Der opmuntres til omfattende samarbejde indenfor klinisk medicin, sygedomsforebyggelse, videnskablig forskning, innovation, uddannelse og patientbehandling, samt brugen af medicinsk udstyr og medicin.

Hertil udveksling af studerende og lærere indenfor forskning.



Disse spændende ting er kun en lille del af samarbejdet på sygehusområdet.



Dertil kommer hele miljøområdet, energi området, biofarmaceutiske produkter og landbrug.

For ikke at glemme udviklingsparker med forskning og udvikling tillige med international teknologioverførsel. Grønt byggeri og ikke at forglemme hele turismeområdet.



Delegationen drager sidst i maj måned afsted for at skrive under.



Hvis vi efter Regionsvalget stadig skal have en region, som fastholder kerneydelserne med en ordentlig sygehusbetjening af borgerne, så skal DF styrkes.







Ingen kommentarer: