fredag den 16. december 2011

Vil S ikke længere beskytte Whistelblowers ?

Lækagen med de 9 sider, kunne let være kommet fra en Whistelblower fra SKAT, en menig skattemedarbejder, som finder, at en politiker ikke skal kunne slippe af sted med skattesnyd.



Det er værd at tænke på, at netop Socialdemokraterne gik vældig i brechen for et år siden for at sådanne sager kunne komme frem via Whistelblower aktioner.

Rasmus Prehn, der var socialdemokraternes kommunalordfører, pressede for et år siden på med, at der indføres en whistleblower-ordning for offentlig ansatte, hvor de anonymt og uden risiko for repressalier kan rejse kritik og påpege problemer på deres arbejdsplads.
Det er uhyggeligt nyt, at så mange offentlige ansatte er bange for at sige deres ærlige mening. Vi har brug for de offentligt ansattes ærlige meninger, hvis vi skal forbedre den offentlige sektor, og vi har ikke mindst brug for, at nogen tør råbe vagt i gevær, når noget løber helt af sporet. Når der sker ulovligheder.

Derfor skal vi have en officiel whistleblower-ordning, hvor alle offentligt ansatte anonymt kan henvende sig med deres kritik, så de ikke skal frygte for en fyreseddel eller for at deres karriere sættes i stå, siger Rasmus Prehn, der er socialdemokraternes kommunalordfører.”

Socialdemokraterne, der tidligere har foreslået indenrigsminister, Bertel Haarder at indføre en whistleblowerordning, vil nu lægge yderligere pres på ministeren.

Det var for bare et år siden. Jeg synes at socialdemokraterne bør tage offentliggørelsen af Helles skattesag, som en generalprøve på den Whistelblowerordning, de tidligere foreslog.

Ingen kommentarer: