mandag den 31. juli 2017

Grønland, vi må finde en løsning

I sin kommentar søndag i EB hopper Hans Engell direkte til konklusionen, at Grønland og Danmarks veje må skilles og det ret hurtigt.
Engell har ret i, at det kan ende med en skilsmisse efter Andres Foghs accept af selvstyre ordningen for ca 10 år siden..

Årene har vist, at der nu er kommet alvorlige problemer i Grønland, ikke mindst på socialområdet. Hvor penge fra bloktilskuddet bliver brugt på mange andre områder, end det det er ydet til. Bl.a. så grønlandske ledere kan rejse Verden rundt som statsmænd på første klasse, imens de bruger bloktilskuddets socialmidler på deres egoer. 

Der er to veje vi kan gå.
Den ene er at tilbagetage styringen af selvstyre områderne i Grønland, så det bliver en Region,  som landets andre 5 regioner. Socialområdet er nu så usselt, at vi ikke kan være det bekendt som samfund. Der skal gøres noget med det samme.
Den anden vej er at imødekomme den grønlandske elites ønsker om selvstændighed. Snarest. Skal den vej føres, bør vi stoppe for alle nye anlæg og investeringer i Grønland, imens vilkårene for skilsmissen fastlægges.
Jeg ser helst at Rigsfællesskabet fortsætter.

Men Grønlands selvstyrer magter ikke at sikre befolkningen anstændige vilkår.

Ingen kommentarer: