mandag den 28. november 2016

TV2 fører egen udenrigspolitik

Ejer TV2 ikke Tvivlens Nådesgave ?

For et par uger siden tog de fuldstændig fejl med amerikanske valg. Indtil langt op på valgdagen var de skråsikre på sejr til Clinton.

Deres udsendte journalister læste egne drømme ind i meningsmålingerne.

Og nu gør de det igen med Frankrig.

De var helt sikre på, at kampen om at blive Republikanernes, det franske højres, kandidat til næste års præsidentvalg ville stå mellem Nicolas Sarkozy og Alain Juppé. Det blev ingen af dem, men derimod Francois Fillon, som trods alle odds fejede de to favoritter af banen.

Nu sætter TV2 så alt ind på, at Fillon med lethed kan slå Den Nationale Fronts Marine Le Pen, der står til 25-30 pct. i det endelige opgør. TV2 har jo deres personlige favoritter, som udbredes til seerne.

Det bliver spændende at se, hvordan vælgerne reagerer på Fillons økonomiske program:
Offentlige nedskæringer på 100 milliarder euro over de næste fem år, afskedigelse af 500.000 ansatte i den offentlige sektor, forhøjelse af omsætningsafgiften, et opgør med 35-timer-arbejdsugen, forlængelse af pensionsalderen til 65 og skatterabatter til virksomhederne på 50 milliarder euro.

Den Nationale Front med Le Pen er allerede på krigsstien, over for hvad der beskrives som benhård højrepolitik med 500.000 fyrede.
Der vil næppe være en famile i Frankrig, som ikke vil blive berørt.

Dertil kommer, at man åbenbart ikke kan regne med meningsmålinger, når folk er vrede, som vi så det ved afstemningen om Retsforbeholdet samt valgene i Storbritannien og USA.

Men TV2 har atter valgt side. Hvor vi igen oplever Ulla Terkelsen som aktiv deltager i udenlandske valgkampe.

Ingen kommentarer: