lørdag den 16. januar 2016

Biedermann og Brandstifterne bør opsættes på Det Kongelige Teater


Morten Kirkskov, der er skuespilchef på Det Kongelige Teater, er kommet skidt fra start i sin kronik om indvandrere i Berlingske om de skændige og dumme vælgere og ditto politikere.
Retorikeren Klaus Kjøller er torsdag kontant i sin afregning: "Storhedsvanvid, baseret på lille viden og store lidenskaber er almindeligt på Facebook. Nu har skuespilchefen introduceret det i kronikform." Selv vil jeg nok have formuleret det med, at skuespilchefen står med begge fødder solidt plantet i den blå luft.
Kommunerne skal reelt opbygge en ny kommune til 35.000 indbyggere hvert år. Opbygget på bar mark. Med kloakker, veje, el og vand. Med boliger, institutioner og fritidsfaciliteter. Nye skoler og pædagoger, læger, sygeplejersker og sagsbehandlere. Til nye borgere, som ikke taler et ord dansk. Som for 90 pct vedkommende kun har op til 5 års skolegang bag sig. Og som lever på kontanthjælp.  Og dertil en kulturelbaggrund som er helt anderledes.
Dette skal finansieres af kommunernes budget ved beskæring af kerneopgaverne som ældre, børn og sundhed.
Jeg vil bede skuespilchefen om at opsætte dramaet "Biedermann og Brandstifterne" på Nationalscenen. Stykket er skrevet lige efter krigen af Max Frisch. Det er et genialt værk. Biedermann er den almindelige borger som f.eks. skuespilchefen, som nægter at se virkeligheden i øjnene. Han tror ikke på ondskaben. Vi skal kunne være her allesammen. Og til sidst låner han sågar brandstifterne tændstikker til fortsat terror. Lige siden indvandringen begyndte i 1970'erne har Nationalscenen ikke vist stykket. Det blev skrevet med nazismen som baggrund. Men med overgrebene i Köln og de andre europæiske byer i nytåret i mente. Så er stykket så aktuelt som aldrig før.

Ingen kommentarer: