fredag den 4. december 2015

Trafikkaos ved Øresundsbroen

Trafikkaos fra 21/12-15
Store ændringer i togforbindelsen til Lufthavnen.

Dagbladet Sydsvenskan oplyser fredag, at hasteloven i Sverige om lukning af fri passage af Øresundsforbindelsen vil forudsage forsinkelser, der hidtil aldrig er set.
Ændringerne sker efter at den svenske regering har indset, at det svenske samfund er bragt i knæ af indvandringen.

Alle som tager toget mod Sverige skal vise gyldigt pas inden de står på toget. Loven taler om en bod på kr 50.000,- for hver rejsende, som ikke medbringer et gyldigt pas. I svenske penge ganske vist, men absolut mærkbar for jernbaneselskaberne, som skal betale for hver eneste rejsende.

Planerne om kontrollen for alle indrejsende til Sverige er endnu ikke vedtaget i den svenske Riksdagen, som skal behandle lovforslaget i denne uge. Men der ventes et markant flertal for de stramninger af den svenske grænsekontrol, som statsminister Stefan Löfven 24. november har sat i gang.
I Danmark afviser Transport og Bygningsministeriet på nuværende tidspunkt at kommentere historien. Det samme gør DSB.

For at kunne foretage en effektiv kontrol vil alle rejsende skulle stige om i Lufthavnen, hvor den sydlige perron deles i to. En vestlig ende til afstigning til Lufthavn, adskilt af en paskontrol til den østlige ende af perronen til tog til Sverige.
Kontrollen vil foretage af et privat sikkerhedsselskab på vegne af Svenske Jernbaner. Det vil være en nyskabelse i Danmark, at private kan forlange at se pas på dansk jord. Det bliver spændende at se hvorledes de danske myndigheder håndterer denne nyskabelse.

Af fysiske grunde vil Øresundstogene ikke længere kunne køre med de lange tog.  Og sandsynligvis kun med 20 minutters mellemrum.
Enhver med bare perifert kendskab til Øresundstogene vil vide, at der bliver kaos fra den 21. december.
Med forsinkelser og overfyldte tog.
Det vil betyde at også pendlere fra København til Dragør vil opleve mærkbart forlængede rejsetider og overfyldte tog.

Ændringerne er en naturlig konsekvens af Schengen aftalens sammenbrud ved de ydre grænser, hvor enhver kontrol er fjernet, samt skiftende svenske regeringers åbne arme for alle.

Man må håbe, at de danske myndigheder kan indsætte de nødvendige politifolk til at håndtere situationen, når flygtninge stoppes ved paskontrollen uden gyldige pas. Skal personer uden gyldig legitimitetskort bare forsvinde ind i Danmark som illegale indvandrere, eller skal de alle registreres som asylansøgere i Danmark ?
Regeringen står overfor store opgaver. Hvordan vil den handle ?
Pendlere til Dragør bør nok finde alternative muligheder efter julen.

M

Ingen kommentarer: