fredag den 11. november 2011

Søvndal og hans eventyr

Har Villy Søvndal lært engelsk ved at se den nye Tintin film ?

Det viser sig at Israel har haft ret hele tiden. Iran arbejder målbevidst på at få udviklet atomvåben; det fastslår FNs atomenergiagentur (IAEA).

På trods af en række internationale sanktioner gennem årene fortsætter man uden stop. En logisk konsekvens af sanktionerne er at tage Irans atomprogram ud, ved at ødelægge det med et raketangreb.

Det er her Søvndals nye engelsk kundskaber fra Tintin filmen viser sig i et interview torsdag:

”Jeg vil så kraftigt, jeg er i stand til, advare mod at bombe Iran. Det vil være et ekstremt farligt eventyr.”

Danmarks udenrigsminister opfatter et omfattende raketangreb fra USA, Storbritannien og Israel som et eventyr.

Hvordan kan man have en sådan person som udenrigsminister. Søvndal var for blot tre år siden med til at hylde en af 1970'ernes mest berygtede terrorister og massemordere, PFLP-lederen George Habash, med bl.a. ordene "en god revolutionær kammerat".

Habash stod bl.a. bag angrebet på lufthavnen i den israelske by Lod 30. maj 1972, hvor Habash's terrorister dræbte 28 og sårede 76 tilfældige mennesker, inden de selv blev overmandet. Sådan er Søvndals idealer.



Vesten kan ikke tillade, at Iran får det ultimative våben med de trusler, som de har udsendt gennem årene. Måderne det kan forhindres på, er nu stærkt begrænset og tiden er udløbet.

søndag den 6. november 2011

Journalisters egne meninger

Spørgsmål til Chefredaktøren

Det er som om hovedparten af danske journalister ikke kan lide Silvio Berlusconi, hans politik og alle hans gerninger.

Det giver sig desværre udslag i deres artikler om Italien, hvor Berlusconis snarlige nederlag og exit fra magten kolporteres igen og igen.

Berlusconi er en anderledes type politiker, end gængs er i Danmark, men han evner at samle et flertal i Italien, som før hans ledelse havde årlige regeringsudskiftninger. Silvio Berlusconi har som den første italienske regeringschef siden 2. Verdenskrigs afslutning formået at holde sin regering samlet i mere end et år. Gennem de sidste 18 år har han været en samlende person i landet.

Problemet er ikke, at danske journalister ikke kan lide manden. Det er en personlig holdning, og han er heller ikke lige min kop the. Men som professionelle burde de kunne adskille egne private holdninger fra fakta.

Problemet er, at journalisterne lader deres personlige aversion skygge for en redelig orientering. De skriver deres idealer og forhåbninger ind i artikler, som burde være neutrale.

Er det avisens holdning, at dine journalister år efter år kan tage så grundlæggende fejl i deres artikler om Berlusconi snarlige fald fra magten ? Nu er det snart 18 år man har lovet det.

torsdag den 3. november 2011

Porcherne og Grækenland

Viste du det om Grækenland?

I Grækenland er der flere Porcher, end der er personer, som selvangiver indtægter på over 50.000 euro – svarende til sådan cirka 450.000 kroner.

I Stuttgart, som er hjertet i tysk bilproduktion, og ikke mindst på direktionsgangen af Porchekoncernen, er samtaleemnet byen Larissa, som er en lille søvnig provinshovedstad i Thessalprovinsen.

Denne lille landbrugsby på bare 250.000 indbyggere har det højeste antal Porcher pr indbygger i Verden. Det er værd at tænke på, at Grækenlands landbrugs produktion består af 50% direkte støtte fra EU.

Byen overgår, London, Moskva og Rihad i antal luksusbiler.

Så når EU igen og igen samler milliarder til hjælpepakker til Grækenland, kunne man måske bare administrativt hæve alle Porcheejeres skattepligtige indtægt til et realistisk niveau.

Var det i grunden ikke rigtigt godt, at danskerne efter anbefaling fra Dansk Folkeparti sagde nej til Poul Nyrup og socialdemokraternes ønsker, da vi i 1999 stemte nej til euroen.